tirsdag 5. juli 2011

Det dukker opp døde i mårura !


For 2 år siden skapte jeg sensasjon som den første i Norden som kunne leie ut mårskjul for allmenheten. Mange valfartet til plassen fra hele Norge og det kom faktisk kunder fra både Sverige, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike og England. Den første høsten kom mårtispa til plassen med sine 3 unger rundt midten av juli og holdt sirkus for oss helt frem til ut i oktober. En dag kom pluttselig en hønsehauk på besøk og vips så ble tispa borte fra sine unger. Jeg var nesten skråsikker på at tispa var tatt av dage av unghauken. Etter dette har hennes 3 unger holdt seg stabilt til plassen og gitt oss mange flotte bilder og opplevelser. En av mine første kunder var Kjell Erik Moseid NN fotograf. Den første gangen han kom for å besøke skjulet fikk han mår den første morran og etter det satt han 5 dager uten at han så annet en småfugler og mus. Vi fleipet med at måren ikke likte lukta av han og han ble sendt på tvangsdusjing til ingen nytte. Måren var og ble borte. Han fikk heldigvis sine bilder da han kom tilbake igjen til høsten når tispa kom tilbake med sine unger. Kjell Erik kom på besøk igjen her igår og vi foret som vanlig. Han ble sittende i hele går kveld og til midten av dagen idag uten at måren hadde vist seg. Var Moseidsyndromet kommet igjen ?Dette trodde jeg ikke helt på han da mårene har vært så stabil de siste 2 årene. Jeg dro derfor opp der idag for å fore. Det viste seg da at måren hadde vært innom å spist uten at Kjell Erik hadde fått det med seg. Den kunne riktignok ha vært innom der på nattestid når Kjell Erik sov men når honningen han hadde smurt på var borte også, måtte han ha sovet i timen. Han fikk riktignok belønning da jeg gikk igjen. Måren hadde kommet å spist 2 minutt etter at jeg hadde foret. Å for en kjempeoveraskelse jeg fikk når han viste meg bildene :) MÅRTISPA LEVER. Kjell Erik hadde rett å slett fått mårtispa som jeg trodde var død på besøk. Det må bare bety at det blir sirkus igjen i mårlia fremover.

3 kommentarer:

 1. Hyggelig at det fremdeles er liv i mårura. Er bra sikker på at denne mårtispa var innom da jeg satt der i midten av juni. Den morran det var 3 mår innom:) Kan jo aldri være helt sikker,spesielt siden den kun var innom en kort periode i forhold til de andre to. Men flere av merkene på høyre øre stemmer i alle fall.

  ketil

  SvarSlett
 2. Fantastisk og virkelig god nyhet dette Terje..
  Har jo et spesielt forhold til denne mårtispa, var mitt første møte med mår for to år siden da jeg fikk foreviget denne flotte tispa..
  Det at den er oppstått fra de døde og dukker opp i mårura er jo bare herlig og gledelig..

  Til høsten må jeg bare få besøkt deg og mårene igjen Terje..

  Ha en fortsatt god sommer..

  Ole Arne

  SvarSlett
 3. Kjempeartig Terje, gamla er tilbake i ura! Da blir det spennende å besøke mårura igjen om en uke eller 2. Håper du kan ordne med plass til meg og. Kom hjem i går etter 5 uker på båttur. Med all ferien oppbrukt er det godt å ha noe annet å se fram til!

  Rolf Magerøy

  SvarSlett