tirsdag 8. februar 2011

Etter oppturer følger nedturer !


Hatt en merkelig uke foran rovfuglskjulet den siste uka. Ikke det at det forundrer meg, da dette er ville fugler. Det som forundrer meg er at jeg har hatt nede opptil 15 ørner på en dag, for så neste uke oppleve å ikke ha en eneste ørn der. Som plaster på såret kommer haukene når ørnene er borte. Hadde også noen merkelige kunder her før helgen. Ikke noe uvanlig det heller, men når de til tross for rettledning velger å fyre opp inne i skjulet før det har blitt lyst. Da kommer ikke noe ørn heller. At de atpåtil krangler med de norske der om det, er også urovekkende.Til tross for advarsler fra de norske fyrer de allikevel opp ovnen.Skjulet har nok soveposer og pledd så det var ikke det. At de ikke får ørn fremfor skjulet sier seg sjøl når de prøver å stikke ut objektivet inne fra skjulet, mens ørn sitter 10 meter unna. Skal ikke klage da ,når ørnene ikke kommer tilbake. Som en siste jubelbrøler velger de å forlate skjulet kl 1330 for å rekke ett annet skjul oppe i Meråker senere på dag. Dette til tross for store protester fra de som satt igjen. Fy faen de folka kommer aldri hit flere ganger.

Jeg har alltid hatt den formening at jeg skal gi kundene gratis ny dag i skjulet når de ikke lykkes, men har så klart ikke garanti på uønsket adferd.

Men som plaster på såret får de 2 damene som sitter der uten annet en hauk, ny gratis helg i mårskjul eller rovfuglskjulet.

18 kommentarer:

 1. Veldig bra skrevet..ler så jeg griner..hahahah

  for noen folk..byfolk da?Uff da..Jeg hadde gitt dem besjed så det suste..

  håper det går bra neste gang,,

  Og vakre bilder:)))

  SvarSlett
 2. Anita: Tror ikke man skal gjøre narr av byfolk, for en av de norske er faktisk fra Oslo, og attpåtil erfaren med naturfoto! Det var to utlenninger som ødela. Om de var fra by eller land, vet ikke jeg.
  Og Terje, vi får planlegge en ny tur til skjulet.Og takk for kaffen den var god. Vi er glade for at vi får en ny gratis sjanse, men det er ikke til å komme fra at vi reiste hjem noe slukøret og skuffet, men slik er det jo. Vi driver tross alt med et sjansespill.

  SvarSlett
 3. Heisann Terje.

  Et lite tips: Lag noen regler for oppførsel i skjulet, bruk av ovn og annet utstyr som mobiltelefon osv. Bruk store bokstaver og sett reglene i glass og ramme
  Norsk og Engelsk tekst og på et godt synlig sted!

  Det har vi gjort ;-)
  Håper det hjelper.

  Per E.

  SvarSlett
 4. Kanskje teksten bør være på nederlandsk også...

  SvarSlett
 5. He,he, ja hvorfor ikke...og kansje Tysk, Fransk og Japansk. Det blir jo en lang smørbrødliste men det gjør ingenting ;-)

  SvarSlett
 6. Hei Terje

  Jeg kan ikke annet enn å flire når jeg leser innlegget.
  Det er så gale at en skulle ikke tro det var mulig.
  Likevel så er det trist når de ødelegger for andre å jeg vet med meg selv at jeg hadde blitt stein forbanna på de hadde jeg sittet der selv.

  Stå på du gleder mange med utleie av skjulet å slike utskudd som var der nå er heldigvis få.

  Mvh Rune

  SvarSlett
 7. Takk for innspill. Tror ikke det hadde hjulpet med tekst i dette tilfellet. Folkene ga bare rett å slett faen.

  SvarSlett
 8. Her sliter du som en slave for å legge til rette for oss med interesse for naturfoto, og så får du slike kunder på besøk. Det er til å gråte over... (Hva med en jungeltelegraf mellom dere som driver med utleie av skjul?)

  SvarSlett
 9. Hei til dere to damer som satt der i helga, dere skulle nok blitt med oss forrige helg som var så heldige å få mengder med ørn utenfor.
  En liten trøst til dere er å tilby dere filmsnutten jeg har lagt ut på hjemmesida mi:
  naturvideofilm.com Reklame er vel lov Terje????
  Vi hadde iallefall noen fantastiske dager der oppe. Det klaffer sikkert neste gang,da uten de tullingene som ødela!!
  mvh
  Tor Arve

  SvarSlett
 10. Bare hyggelig med reklame Tor Arve :)

  Her er link til filmen din :

  http://www.vimeo.com/9301456

  Terje

  SvarSlett
 11. Reglene dine burde si noe om erstatningsansvar for folk som ikke tar hensyn til fuglene - og andre fotografer. Bortkastet reise og fridag er et tap som ikke kan dekkes av en ny gratis sjanse i skjulet, og svina som ødela burde stått ansvarlig for dette. (Det er i utgangspunktet urimelig å vente at du selv skal kompensere med noe mer enn en ny dag i skjulet.)

  SvarSlett
 12. Det neste blir vel at de setter seg utenfor skjulet og tar seg en røyk!!! :-)

  Kjedelig med slike kunder Terje!!

  SvarSlett
 13. Ja eller at de snorker så hele skjulet rister og vifter med mobiltelefon så fuglene rømmer hals over hode av det merkelige lyset. Sånn var det når vi var der men gidder ikke klage for det :)
  Dette er uansett et fantastisk tilbud til de som ønsker å se ørn på nært hold.
  Står på Terje!

  SvarSlett
 14. Her er linken til den siste filmen min tatt hos Terje for 14 dager siden.
  http://vimeo.com/19632639

  mvh
  Tor Arve

  SvarSlett
 15. Hei Terje,

  Jeg hadde de to vanskelige kundene hos meg i helga. De var noe negative før jeg kjørte de opp til hytta vår. 2,5 km med snøscooter. De hadde kongeørn nede flere ganger dagen etter og holdt seg i skjulet til det var mørkt. Vi hentet de da. Bra at du sa fra til meg. Jeg instruerte de grundig før jeg forlot de i skjulet. De ønsker å komme igjen neste år og det syns jeg var greit. Vi har bare et kørnpar og en ungfugl der, men de har vært jevnt på plass. Se gjerne bilder i galleriet mitt under raptors!

  mvh Svein

  SvarSlett
 16. Kan kanskje minne om mine egne vidervedigheter med teite fotografer også..?

  http://knutsverrehorn.blogspot.com/2010/06/finske-idioter-franske-egoister-og-et.html

  SvarSlett
 17. Fantastic Shots!!! Salut!!!

  Francesc, Barcelona

  http://balapertotarreu.blogspot.com

  SvarSlett