tirsdag 1. desember 2009

Smi mens jernet er varmt !

Måtte ut å legge ut nytt åte igår kveld så jeg overnattet nok en natt i skjulet. Begynner å tynnes med mus inne i skjulet nå som jeg kjører en stormoffensiv for å få bukt med problemet. De siste 3 dagene har har det gått inn over 20 mus i fellene. Må vel passe meg så jeg ikke blir anmeldt til Biofoto da jeg bruker musene som mat til måren.Neida, er ikke engstelig for det.Våknet immores i 8 tiden av kjappe vingeslag, så det var nok en hauk som kom ned på åte. Jeg orket ikke å stå opp en gang da det var altfor mørkt til å ta bilder. Ventet til klokka 9 før jeg hoppet ut av soveposen. Hørte tunge vingeslag så jeg måtte bare stå opp for å se hva som kom. Joda, den ringmerka havørnungfuglen hadde landet utenfor. Gikk ikke så lenge før nok en havørn kom. Dette var den voksne hannen. Begge disse ble sittende på åteplassen i over 2 timer.Jeg fikk noen artige innflyvingsbilder av den voksne hannen men når klokka var 12 dro jeg hjem.


Dro opp i mårskjulet å foret. Utenfor mårskjulet var det ferske mårspor i snøen. Konstaterte nok en gang at mårgjengen hadde vært inne i skjulet å forsynt seg av godsakerlagre jeg har. Hadde blant annet en bøtte med 4 markmus , som måren har greid å åpne å ta med seg.
Mårene hadde også spist opp all maten jeg hadde lagt ut. Får prøve meg en dag etter måren på snø, men desverre så minker den faretruende fort pga varmegrader. Oppdatering følger

8 kommentarer:

 1. Flott bilde av Havørnen som sitter i marka. Og greit å høre at Måren har dukket opp igjen ved mårskjulet.

  SvarSlett
 2. Har du noen som kommer å henter deg ut eller bare drar du fra skjulet når det passer deg? Det beste er jo om noen gor inn først for ikke å skremme fuglene....

  SvarSlett
 3. Flotte bilder Terje!
  Hvor langt er det fra skjulet til åtet?
  Hva slags teleobjektiv bruker du?

  SvarSlett
 4. Hei og takk for kommentarer. Åte ligger på 10-12 meter og jeg bruker alt fra vidvinkel til 600 mm. På bilde av havørna i lyngen har jeg brukt 600 mm på D3s mens jeg på innflyvingsbilde har brukt dne nye 70-200 til Nikon på 200 mm.Alt etter hva man er ute etter går det fint å bruke 200-600 mm. Syntes kanskje 600 mm er litt for heavy men den er fin å bruke vist fuglene lander ett stykke unna åte.

  Til deg som spør om jeg går ut av skjulet uten å bli hentet ut. Ja jeg går ut av skjulet når rovfuglene har flyd. Igår så jeg det på adferden at det var folk som gikk tur i området å ørne forlot plassen. Jeg benyttet da muligheten til å gå ut. Normalt henter jeg ut folk fra skjulene eller lar de sitte fra morra til kveld.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Er det bra nok med en 300mm?

  SvarSlett
 6. Klart det er bra nok med en 300 mm.Spørs så klart hvilket kamera du bruker. På fullformat er 300 mm litt lite men på 1,5-1,6 cropkamera er 300 en ypperlig brennvidde.

  Terje

  SvarSlett
 7. Jeg klarte meg fint med 70-200 og 1.4 x extender på fullformat med 24MB 6048x4032 pixel standard raw, da kan du kroppe i ettertid til krampen tar deg.
  Se eksempler her;
  http://pereinar123.blogspot.com/2009/11/pa-tur-til-molde-og-sylte.html

  En uforglemmelig opplevelse, så en tur kan anbefales.

  SvarSlett
 8. Hvordan kropper man bilde?

  SvarSlett