fredag 28. oktober 2011

En tung dag, men ett lite lysglimt i tunnelen !


Idag fikk jeg en trist beskjed som som gjør alt annet i verden underordnet. Min mor har fått kreft igjen for tredje gang. For over 15 år siden fikk hun kreft i bronken og fikk beskjed med legene at hun hadde maksimalt 1 år igjen å leve. Mot alle odds kom hun seg over kneika, helt til i fjor da hun måtte inn å fjerne det ene brystet etter å ha blitt påvist brystkreft. Så idag kom den triste beskjeden at hun hadde blitt påvist 3 svulster på levra. Min mor har alltid vært den som har har elsket hunder og hun kaller dem sine beste venner fordi de ikke snakker stygt om andre. Altså menneskes beste venn :)) Ønsker min mor all lykke og krysser fingrene for at du greier det denne gangen også. Husk vi tenker på deg og er fryktelig glad i deg.

søndag 16. oktober 2011

Artig økt i mårskjulet !


Jeg, Therese og hennes bror satt i ettermiddag 1 times tid i mårskjulet. Gikk ikke mer en ett par minutt før Tjukken i vinterpels dukker opp 3 meter unna å sjekker at maten er servert. Han var litt skeptisk idag da det kom så mange kråker og skjærer. Skjærene ertet mårene med flere utfall så han ble litt skvetten. Men vi fikk da han fremfor skjulet i en 30 minutters tid før han stakk inn i en av de tusen hulene i steinura.

fredag 14. oktober 2011

Mår i vinterpels og havørn !


Siden aktiviteten har vært så bra de siste dagene foran mårskjulet valgte jeg å avlegge skjulet et besøk idag. Og for en dag og for ett flott lys jeg fikk. Hadde ikke sittet inne i skjulet mer en 15 min fra jeg foret før jeg hørte voldsom til kjefting på småfuglene i område. Skjønte med en gang hva som var på vei. Joda, Tjukken han svikter ikke han og nå i full vinterpels . Blir noe annet å fotografere mår på høstparten når vinterpelsen har kommet fremfor skabbete mårer ut i mai. Jeg har nevnt det mange ganger at jeg har nok mårbilder men det beste mårbilde er fortsatt ikke tatt. Tro det eller ei men i løpet av 1 time og 15 min i skjulet hadde jeg mår i vinterpels i en time fremfor meg. På det nærmeste var det helt inne på nærgrensen til 400 mm. Ellers har jeg gledelig melding til dere som avventer rapport fra rovfuglskjulet. Idag og igår har havørna vært på plass. Blir en artigere hjemvei for Per Johan Næsje når han reiser sørover igjen ikveld med fulle minnekort av både mår og ørn. Fortsatt ledige plasser i begge skjulene fremover så bare ta kontakt.

torsdag 13. oktober 2011

Mår i vinterpels !


Akkurat snakket med en veldig fornøyd kar som heter Per Johan Næsje som har sittet i mårskjulet de 2 siste dagene. Igår kom det desverre ingenting i de sterke regnbygene og den kraftige vinden. Men idag løsnet det skikkelig. Per hadde hatt 3 mårbesøk på ettermiddagen og han hadde fått kjempeflotte filmopptak av mår i vinterpels. Det er Tjukken som er innom og den ene ungen fra kullet i sommer. Hvor det har blitt av mora og den ene ungne vet jeg ikke men det kommer trolig bare på besøk etter mørkets frembrudd. Per Johan skal i morgen sitte i rovfuglskjulet da det har vært bra besøk der de siste dagene også. Den som ønsker og oppleve både mår i vinterpels og rovfugl bør ta en telefon eller sende meg en epost.

søndag 9. oktober 2011

fredag 7. oktober 2011

Vinterpels i mårlia !


Har ikke hatt tid til verken bilder eller skjul den siste uka pga flytting til nytt hus. Men håper å få tatt meg noen turer etter mårene de neste dagene for å forevige den i vinterpels. Aktiviteten foran skjulet er som forventet gått litt nedover, men 2-3 mårbesøk i løpet av en dag kan påberegnes. Har også startet foringen foran rovfuglskjulet så nå er det bare å ta kontakt for dem som ønsker å oppleve rovfugl. Ledig i både mårskjul og rovfuglskjul i ukene som kommer men de som forstsatt ønsker å oppleve mår bør være snar før snøen kommer. Da vil de erfaringsmessig komme kun i skymingen og på nattestid.